Snart dags för Danmarksdagen!

Danmarksdagen med lunchtävlingar, liveunderhållning och familjeaktiviteter närmar sig med stora steg. Måndagen den 29 juli väntar något alldeles extra på TingsrydTravet.
- Det blir en riktigt festlig travdag i rödvit anda som vi hoppas ska locka både lokalinvånare och danskar, säger travbanechef Jens Oscarsson.


Tanken med Danmarksdagen är att komplettera och stärka utbudet till Tingsryd Marknad som varje år lockar tiotusentals besökare till bygden. TingsrydTravet har dukat upp för en riktig rödvit fest med travtävlingar, dansk mat och dryck, liveunderhållning i form av gladjazzbandet Bottos Jazz Band och trubaduren Angus Rollo samt familjeaktiviteter. Konferencier är travtv-profilen Anders Nilsson.
- Förhoppningen är att skapa en känsla av Ströget med en gemytlig stämning, god mat och härlig livemusik. Vi har många danskar som bor eller semestrar i regionen och med det här initiativet kanske vi kan locka dem ut till travbanan, samtidigt som vi gör något extra roligt för våra ordinarie besökare, säger travbanechef Jens Oscarsson.

Tävlingarna drar igång 12.20 med V4-spel och det finns spelvärdar på plats som hjälper både svenska och danska gäster att spela via mobilen. Publikhallen kommer vara inbäddad i danska flaggor och det serveras både klassiska danska pölser med tillbehör och smörrebröd. På publikplats arrangeras ponnykörning, käpphästhoppning och godisregn med maskoten Miles Dackesson. Trubaduren Angus Rollo underhåller mellan loppen innan huvudnumret Bottos Jazz Band tar vid direkt efter tävlingarna klockan 15.15.
- Bottos Jazz Band från Danmark är en sjumannaorkester som lirar uppsluppen och glad musik med toner av New Orleans, dixie och swing. Det kommer bli en riktig trevlig stämning i publikhallen och jag hoppas att många kommer för att umgås och njuta av musiken.

Entrén är 50 kronor för vuxna från 18 år medan det är gratis för barn och ungdomar. Det kan vara värt att ta med sig en egen solstol då publikplatserna riskerar att bli fulla.

Programmet för dagen:

Breddtävlingar: Första start (V4-1) klockan 12.20.

 I serveringen: Dansk pölse med bröd, ketchup och senap samt rostad lök till specialpris. Smörrebröd (begränsat antal). Dansk öl.

 Ponnykörning mellan klockan 12-14

 Käpphästhoppning – hela dagen

Godisregn med Miles Dackesson efter lopp 3

Angus Rollo underhåller från publikhallen mellan loppen

Bottos Jazz Band underhåller från klockan 15.15-18.00. Bottos Jazz Band från Danmark spelar äkta ”gladjazz”, positiv och uppsluppen musik med toner av New Orleans, swing, blues och Dixieland. Bandet består av Erling Jakobsen (trombon och sång), Torben Muller (trumpet och sång), Charles Nielsen (klarinett och sång), Gert Elze (tenorbanjo), Michael Jörgensen (kontrabas). Poul Erik Waltz (trummor) samt bandledaren Peter Bottos (piano). Bottos Jazz Band kommer bjuda på en helgjuten dansk show som är perfekt att umgås till och bara njuta av. Bandet har en fullspäckad turnékalender i Danmark och spelar sällan på andra sidan sundet, så missa inte denna chans att lyssna till gladjazz när den är som bäst!

Förköpsbiljetter finns att köpa här: Danmarksdagen - Tickster

Läs mer om Danmarksdagen här: Danmarksdag på TingsrydTravet

Länk till banprogrammet: 605564.pdf (travsport.se)

Publicerad tisdag 23 juli 2024. info@tingsryd.travsport.se